Hírek

Elérhetőségek

Eboltás 2023. szeptember 12-én

F E L H Í V Á S

Értesítjük Pétfürdő lakosságát, hogy az ebek összevezetéses veszettség elleni oltását 2023. évben az alábbiak szerint tartjuk meg:

 

Az oltás ideje:  2023. szeptember 12.    10.00 órától  12.00 óráig,

                              (kedd)                        14.00 órától  16.00 óráig.

Az oltás helye: Pétfürdő, Berhidai út 6.

                         (Polgármesteri Hivatal épületének udvara)

 

Felhívjuk az ebtartók figyelmét, hogy az ebek veszettség elleni oltása kötelező. Első alkalommal az ebet 3-4 hónapos kora között kell beoltatni, az oltást hat hónap múlva, majd ezt követően évente meg kell ismételni. Azon tulajdonos ellen, aki az ebét nem oltatja be, szabálysértési eljárást kell kezdeményezni, a be nem oltott ebet pedig hatósági úton ki kell irtani.

A 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelettel módosított – a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló – 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint 2013. január 1-től négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) megjelölve tartható. Felhívjuk az ebtartók figyelmét, hogy 4 hónapos kor feletti eb csak akkor oltható, ha az állat rendelkezik egyedi transzponderrel.

Az oltási kötelezettség állatorvosi rendelőben vagy az összevezetéses eboltás során teljesíthető. Az oltási kötelezettség összevezetéses eboltáson történő teljesítése esetén a még transzponderrel nem rendelkező – 4 hónaposnál idősebb – eb megjelölését állatorvosi rendelőben előzetesen el kell végeztetni.

A veszettség elleni oltással egyidejűleg az ebek féreghajtó szerrel történő kezelését is el kell végeztetni. A veszettség elleni védőoltás díja féregtelenítéssel együtt 5.000,- Ft ebenként. A féregtelenítés átlagos súlyú ebre értendő, maximum 20 kg-ig. Ennél nagyobb súlyú eb esetén további tabletták vásárolhatók 200 Ft/10 kg élősúlyonként.

Azon ebek számára, melyek még nem rendelkeznek oltási könyvvel, vagy a meglévő elveszett, az összevezetéses oltás alkalmával új könyvet kell kiállítani. Az új típusú oltási könyv ára 1000,- Ft/db.

Azon ebek, melyek az oltást megelőző 14 napban humán sérülést okoztak vagy betegek, nem olthatók. (Az oltást a 14 nap lejártát követő időpontban, illetve felgyógyulást követően haladéktalanul el kell végeztetni.)

Kérjük az ebtartókat, hogy saját, valamint embertársaik érdekében ebüket veszettség ellen feltétlenül oltassák be! Ha az eb már volt oltva, a meglévő oltási könyvet is hozzák magukkal !

 

             dr. Kobulej Iván sk.                                          Szabóné Czifra Melinda s.k.

               oltás végző állatorvos                                                         jegyző